Skip links

Οι μικροί δημοσιογράφοι της Β’ Δημοτικού

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος οι μαθητές της Β’ Δημοτικού αναζήτησαν πληροφορίες αναφορικά με τη μαθητική ζωή προηγούμενων γενεών.

Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου μας ανέλαβαν τον ρόλο του Δημοσιογράφου και πήραν συνεντεύξεις από οικεία τους πρόσωπα, από γονείς, γιαγιάδες και παππούδες, αφού προηγουμένως έλαβαν τη συναίνεσή τους και έμαθαν περισσότερα για τα σχολεία που φοίτησαν, τους αγαπημένους τους δασκάλους, για τα μέρη που πήγαιναν εκδρομή, αλλά και για ευχάριστα ή δυσάρεστα γεγονότα εκείνης της εποχής.

Οι εξαιρετικές και ολοκληρωμένες εργασίες που ετοίμασαν με όρεξη και δημιουργικότητα οι μαθητές της Β’ Δημοτικού, τα κείμενά τους, οι ηχογραφήσεις και το οπτικοακουστικό  υλικό που συγκέντρωσαν, παρουσιάστηκαν στην ολομέλεια της τάξης λαμβάνοντας επιδοκιμαστικά και ενθουσιώδη σχόλια και αποτέλεσαν αφορμή για περαιτέρω συζήτηση και προβληματισμό.

Στόχος της εν λόγω δράσης ήταν τα παιδιά να αποκτήσουν ενεργητικό ρόλο στη μαθησιακή διαδικασία, να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους, να εξοικειωθούν με την αναζήτηση, τον εντοπισμό και την παρουσίαση πληροφοριών, αλλά και να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας.


Return to top of page